Twinkle | Digital Commerce

Uniqlo lanceert Nederlandstalige webshop

2023-09-28
1000561
  • [nieuws]
  • 0:53

Het Japanse kledingmerk Uniqlo heeft naast de twee fysieke winkels in Amsterdam en Den Haag nu ook een Nederlandstalige online store.

Klanten van het Japanse merk moesten er even op wachten, maar vanaf vandaag kunnen ze ook op de Nederlandstalige webshop hun favoriete kleding online bestellen. Daarnaast kunnen ze via de site op de hoogte blijven van Nederlandse acties en evenementen van het kledingmerk. Een Nederlandstalige klantenservice verziet klanten van de benodigde informatie. Begin dit jaar werd al gesproken over het ontwikkelen van een Nederlandse shopping-app. Deze app is begin september uitgebracht en nu volgt de online store.

Uniqlo staat voor Unique Clothing Warehouse en werd in 1984 in Japan opgericht. In 1988 werd de naam ingekort, maar vanwege een foutje bij de administratie werd de c in de naam aangezien voor een q, waardoor het Uniqlo werd. In 2018 kwam Uniqlo voor het eerst naar Nederland en opende in Amsterdam zijn eerste fysieke winkel. Twee jaar later konden klanten ook naar Den Haag om kleding te shoppen.