Twinkle | Digital Commerce

Butternut Box kan internationaal flink gaan uitbreiden

2023-09-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Het Britse bedrijf Butternut Box dat vers hondenvoer maakt, heeft aangekondigd 327 miljoen euro te hebben opgehaald in hun laatste investeringsronde. Met de nieuwe investering gaat het bedrijf zich focussen op internationale expansie, inclusief het bouwen van nieuwe Europese productie- en distributiefaciliteiten.

Volgens een persbericht wordt het een aanvulling op Rudie’s Kitchen in Engeland, Butternut Box’s eerste productiebedrijf. Sinds de oprichting in 2016 is Butternut Box snel gegroeid en voedt inmiddels honden in Groot-Brittannië, Ierland, Nederland, België en recentelijk in Polen (door de overname van het bedrijf PsiBuffet in april 2023). Butternut Box is sinds eind 2021 in Nederland verkrijgbaar en volgens eigen zeggen verdrievoudigde het aantal nieuwe klanten in de Benelux het afgelopen jaar.

Deze financieringsronde werd geleid door General Atlantic en ook de huidige investeerder L.Catterton deed mee. In eerdere rondes haalde het hondenvoermerk al meer dan 117 miljoen euro op. David Nolan, medeoprichter van Butternut Box, is enthousiast: “Iedereen in het bedrijf is gedreven door onze missie: geluk en gezondheid leveren aan honden en baasjes over de hele wereld. Deze investering helpt ons een volgende stap voorwaarts te zetten”