Twinkle | Digital Commerce

Oproep Pieter Pot levert 335.000 euro op

2023-08-07
1000580
  • [nieuws]
  • 1:05

Verpakkingsvrije winkel Pieter Pot heeft in recordtempo 335.000 opgehaald bij zijn klanten. Zij krijgen extra boodschappentegoed wanneer ze alvast geld op hun account zetten. Met deze actie wil de online supermarkt het vertrouwen van leveranciers terugwinnen en hun schappen bijvullen.

Dit meldt NU.nl. Twee weken geleden stuurde de supermarkt een mail rond waarin ze klanten vroegen om een bedrag tussen de honderd en vijfhonderd euro op hun account te storten. Afhankelijk van de hoogte van dit bedrag, kregen ze er extra boodschappentegoed voor terug. En dat liep beter dan verwacht. ‘We hoopten op 150.000 tot 200.000 euro, maar we hebben inmiddels 335.000 euro binnen’, zegt ceo Jouri Schoemaker in het bericht op NU.nl. Zo’n negentienhonderd mensen maakten extra geld over. Maar een klein percentage heeft het gestorte tegoed gelijk opgemaakt. Schoemaker zegt nog in gesprek te zijn met de leveranciers.

Eind vorige maand kwam al naar buiten dat de online supermarkt weer een weg naar boven gevonden hadden en dat ze hoopten in november break-even te draaien. Volgens Schoemaker pakt Pieter Pot het nu anders aan en ligt de focus op langzame en gezonde groei, in plaats van explosieve groei zoals voorheen.