Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Spoon Moment

2023-08-23
1000562
  • [interview]
  • 1:31

‘Een nieuw theeritueel. Gezonder dan koffie, beter dan enkel aroma houdende theezakjes en meer voedingsstoffen dan water’, aldus medeoprichter Nicky Butter.

Spoonmoment.com biedt bio-based theelepels – gemaakt van suikerriet en 100% recyclebaar – gevuld met pure Turkse dennenhoning en natuurlijke superfoods. De webwinkel is opgezet door de zussen Bo en Nicky Butter en hun vader Marcel. Zij dronken veel koffie en vonden het hoog tijd voor een gezonder drinkpatroon. ‘Er worden dagelijks 33,5 miljoen koppen koffie in Nederland gedronken’, weet Butter. ‘Wij gaan de strijd aan tegen vier koppen koffie per dag.’ De familie brengt daarom ‘een nieuw theeritueel op de markt dat een moment geeft voor jezelf’. Butter: ‘We hebben patent op deze lepelvorm. Het werkt makkelijk: je haalt het lidje er vanaf, roert ’m door heet water en de inhoud lost vanzelf op.’ De lepels zijn per dertig stuks verpakt in een cilindrische koker. Op dit moment zijn er drie verschillende smaken beschikbaar.

De producten komen vrijwel allemaal uit Turkije – alleen sommige specerijen uit India. Omdat Turkije geen EU-land is, zijn er wat douane-beslommeringen, maar dan wordt de voorraad per vrachtauto naar het kantoor/magazijn van Spoon Moment in Haarlem vervoerd. Daar worden de orders handmatig ingepakt en verstuurd. ‘Dat kost wat meer tijd, maar we vinden het belangrijk hier zelf inzicht in te hebben en de pakketjes een persoonlijke touch mee te geven.’

Innovatief is volgens de oprichters het unieke product en het kleine, maar duidelijke en overzichtelijke assortiment. ‘Verder zijn we 24/7 bereikbaar en helpen we klanten met onze Spoon-quiz of via chat’, meldt Butter.

Naamsbekendheid voor de webshop genereert de familie via social media en op events en markten – zo wordt ook feedback verzameld. ‘We merken dat we ondanks het makkelijke design en vele uitlegvideo’s nog steeds moeten uitleggen wat het product is, omdat het zo nieuw is. Maar dat doen we met liefde’, aldus de medeoprichter.