Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Granolabakkers

2023-08-11
1000562
  • [interview]
  • 1:32

Tijs Evers, eigenaar van Granolabakkers, maakt sinds 2018 granola die hij in vijf eigen familiewinkels en via groothandels verkoopt. Door positieve reviews en goede verkopen besloot hij met een webshop heel Nederland te gaan beleveren.

Sinds april is Granolabakkers.nl live en zijn er zes soorten granola te koop. ‘Dat is voldoende assortiment voor een nieuwe webshop’, vindt Evers. ‘Wij maken de allerlekkerste granola zonder fratsen’, staat op zijn site. Evers vervolgt: ‘We onderscheiden ons voornamelijk van andere aanbieders door het product zelf; wij stoppen een hoog percentage noten in onze granola. We hebben zelfs een granola supreme met 60 procent noten en zaden. En verder gebruiken we geen geraffineerde suikers, maar wel een speciale kruidenmix.’

Aangezien de webwinkel zich nog in een pril stadium bevindt, heeft de eigenaar alle praktische zaken in eigen beheer: ‘We bakken een voorraad om snel te kunnen leveren. Deze voorraad bewaren we onder geconditioneerde omstandigheden in de bakkerij. We pakken vervolgens de bestellingen zelf in en brengen ze ook zelf naar het postkantoor, om de prijzen laag te houden. Er passen vier zakjes granola in één brievenbuspakket, dus de klant hoeft niet thuis te blijven.’ Klanten moeten wel zelf steeds hun bestelling plaatsen, want Granolabakkers biedt geen abonnement aan. ‘Zo heeft de klant keuzevrijheid. Bovendien krijgt op deze manier iedereen voordeel, niet alleen nieuwe klanten’, meent de eigenaar.

Evers is voor zijn marketing in zee gegaan met e-commercebureau Webelephant, met wie hij targets heeft afgesproken die hij lijkt te gaan halen. Desalniettemin ziet hij nog een uitdaging in het onder de aandacht brengen van de webshop. ‘Maar als mensen eenmaal onze granola proeven, willen ze niet anders meer’, verwacht de granolabakker. Zijn toekomstplannen? ‘We beginnen klein, met honderd bestellingen per week, want we zitten nog in de opstartfase. Maar uiteindelijk willen we de top-granolabakker van Nederland worden.’