Twinkle | Digital Commerce

Mediamarkt-Saturn reorganiseert reparatieactiviteiten in Duitsland

2023-07-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:14

Elektronicaretailer Mediamarkt-Saturn sluit dochteronderneming Tec-Repair en wil (eigen) medewerkers opleiden om advies en reparatie aan de consument aan te bieden. Hierdoor ontstaan er vierhonderd nieuwe banen, maar verdwijnen er van zo’n 850 vanwege de sluiting.

Dit meldt WirtschaftsWoche. De vorige constructie bleek niet winstgevend en concurrerend genoeg te zijn, waardoor de retailer van plan is om reparatie in de klantenservice te integreren. Volgens Stefan Infanger, vertegenwoordiger van IG Metall bij Tec-Repair, is hetzelfde werk doen met de helft van de medewerkers op korte termijn niet haalbaar. ‘Daarnaast bespaart Mediamarkt-Saturn op de vijftig zogenaamde technologiecoaches die de circa 790 technici in de vestigingen regelmatig trainen in de nieuwste technologieën en devices’, aldus Infanger tegen WirtschaftsWoche. De elektronicaretailer wil met deze stap de klantenservice naar de consument toe verbeteren. Binnenkort stelt Mediamarkt-Saturn teams samen van maximaal vier collega's per Duitse winkel die zich ermee bezig zullen houden. Het servicecontract van Tec-Repair loopt op 30 september 2023 af.

Ceconomy, het moederbedrijf van onder andere MediaMarkt, is gematigd positief over het huidige boekjaar. In het tweede kwartaal namen de verkopen toe en nam het verlies aanzienlijk af. Het bedrijf behaalde in het tweede kwartaal van boekjaar 2022/2023 een omzet van 5,3 miljard euro, een stijging van 6.4 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal in het vorige boekjaar. Onderaan de streep schrijft het bedrijf een (bruto)verlies van 23 miljoen euro, vorig jaar was dat verlies nog 35 miljoen groter.