Twinkle | Digital Commerce

Getir loopt kapitaal mis en verlaat daarom Spanje

2023-07-03
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Flitsbezorger Getir zal al zijn activiteiten in Spanje stop gaan zetten omdat er te weinig kapitaal opgehaald is. Het volledige personeel zal op straat komen te staan.

Dit zei CCOO, een Spaanse vakbond, tegen Reuters. Volgens de vakbond is het rampzalige bedrijfsmanagement van Getir de reden dat het bedrijf niet genoeg groeide. Een deal in april leverde het bedrijf te weinig geld op, waardoor de waardering bijna gehalveerd werd tot 6,5 miljard dollar. Het bedrijf ontkende later dit bericht. De Spaanse markt voor maaltijdbezorging wordt gedomineerd door Glovo, Just Eat Takeaway en Uber Eats.

Vorig maand kwam het bericht naar buiten dat Getir al binnen twee jaar afscheid neemt van de Franse markt. Volgens het bedrijf heeft het te maken met hindernissen in de regelgeving. In Duitsland gaat het bedrijf – in navolging van markten als Turkije en het Verenigd Koninkrijk – al zijn vestigingen onderbrengen bij franchisenemers. Ook in Nederland is het bedrijf bezig met de uitrol van het franchisemodel.