Twinkle | Digital Commerce

Diverse vestigingen van Getir eerder gesloten

2024-05-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Flitsbezorger Getir zou officieel pas morgen, op 15 mei, stoppen met de bezorging in Nederland. Echter blijken diverse vestigingen eerder al gestopt te zijn met leveren.

Dit heeft Distrifood onder andere ontdekt in de app van Getir. Volgens de app kan er al niet meer besteld worden in Amsterdam, Arnhem en Haarlem. De Utrechtse vestiging is soms wel en dan weer niet beschikbaar. Adressen in Rotterdam en Den Haag kunnen vooralsnog wel beleverd worden. Een medewerker van een van de darkstores van Getir had volgens Distrifood eerder al gezegd dat het verdeelpunt in Utrecht niet tot 15 mei open zou blijven, net als mogelijk andere vestigingen. Klanten hebben de afgelopen tijd grote hoeveelheden ingeslagen, zeker toen er kortingen tot zo’n 70 procent werden geboden. Daardoor liep het assortiment ook sneller leeg.

Getir neemt de benen

Twee weken geleden kondigde Getir zelf aan dat de Turkse flitsbezorger het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten gaat verlaten. De markten waaruit Getir vertrekt zijn verantwoordelijk voor 7 procent van de wereldwijde omzet. Met dit besluit kiest de flitsbezorger ervoor om de aandacht te focussen op thuismarkt Turkije.