Twinkle | Digital Commerce

TikTok opent eigen online winkel in de VS

2023-07-03
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Het social mediaplatform TikTok is van plan om volgende maand een online winkel in de Amerikaanse versie van de app te lanceren. Het zal anders zijn dan de al bestaande TikTok Shop-functie.

Dit meldt nieuwsplatform Semafor. In de huidige functie kunnen merken een kleine commissie betalen om hun producten op het platform te verkopen. Voor de nieuwe online winkel zal TikTok zijn eigen inventaris aanschaffen en zaken als logistiek en klantenservice afhandelen. De meeste items, variërend van keukengadgets tot speelgoed, zullen afkomstig zijn van fabrikanten in China. Gebruikers kunnen door producten van zowel de nieuwe winkel als TikTok Shop bladeren via een speciaal e-commerce-tabblad in de app.

Volgens Semafor erkende een woordvoerder van TikTok dat het bedrijf een retailfunctie in het Verenigd Koninkrijk aan het testen is onder de naam ‘Trendy Beat’, maar had verder niks te melden over de Verenigde Staten. John Lin schreef eerder in Twinkle dat die introductie in het Verenigd Koninkrijk niet erg succesvol was, terwijl ze de technologie al klaar hebben liggen.