Twinkle | Digital Commerce

Frasers Group investeert in AO World

2023-06-13
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Frasers Group, het Britse moederbedrijf van merken als Sports Direct en Evans Cycles, heeft een belang van 18,9 procent genomen in de eveneens Britse online elektronicawinkel AO World.

Dit meldt The Guardian. De deal van omgerekend 87 miljoen euro waarbij aandelen van het door de crisis getroffen Odey Asset Management worden uitgekocht, maakt deel uit van een strategische partnerschap waarover de twee bedrijven al enkele jaren in gesprek waren. Michael Murray, de CEO van Frasers Group, zegt hierover: "Door deze investering zal Frasers profiteren van AO's waardevolle knowhow op het gebied van elektriciteit en levering door twee personen, waardoor we de groei van onze bulkapparatuur en huishoudelijke artikelen kunnen stimuleren."

Beleggers verwelkomden de deal en stuurden de aandelen in AO World maandag met meer dan negen procent omhoog, waardoor Frasers de op één na grootste aandeelhouder van het bedrijf is. De deal komt een week nadat Frasers Group zijn belang in Asos heeft verhoogd tot negen procent, waarmee het de op twee na grootste aandeelhouder is geworden.