Twinkle | Digital Commerce

Frasers Group neemt Twin Sport en mogelijk enkele winkels Sprinter over

2024-04-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:18

De Britse Frasers Group wil alle aandelen van sportmodeketen Twin Sport Holding B.V. overnemen. Daarnaast is het moederbedrijf ook nog in onderhandeling om ruim tien voormalige winkellocaties van sportretailer Sprinter, verspreid over heel Nederland, over te nemen.

Frasers Group wil met dochterbedrijf Sports Direct de nummer één sportartikelenretailer in Europa, het Midden-Oosten en Afrika worden, meldt onder andere Retail Gazette. Twin Sport, dat gebruik maakt van de Intersport franchise, heeft 17 winkels in Nederland met daarnaast een webshop. De formule is eigendom van EK Netherlands, voorheen bekend als Euretco. De sportketen genereerde in boekjaar 2023 een omzet van 75 miljoen euro.

Wachten op goedkeuring

Volgens Ger Wright, Frasers Group managing director of sport, zal Twin Sport profiteren van de groeistrategie, investeringen en het ecosysteem van Sports Direct. ‘Onze ongeëvenaarde relaties met wereldwijde merken als Nike en Adidas, evenals onze partnerschappen met geliefde lokale merken, zullen het aanbod van Twin Sport voor consumenten verbeteren.’ De afronding van de transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Momenteel heeft de Frasers Group vijf sportwinkels in Nederland onder de naam Sports World. Het is onbekend of Twin Sport gebruik zal blijven maken van de Intersport franchise.

JD Sports

Daarnaast is de groep ook in onderhandeling om ruim tien voormalige Nederlandse winkellocaties van sportretailer Sprinter over te nemen. Sprinters moederbedrijf Sports Unlimited, eigendom van JD Sports, werd in december failliet verklaard. Naast Sprinter gingen ook Perry Sport en Aktiesport failliet.