Twinkle | Digital Commerce

Bezorgabonnement Uber One naar meer steden in Duitsland

2023-06-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Na een succesvolle test in Berlijn kunnen Uber-gebruikers in alle Duitse steden nu een abonnement nemen op Uber One. Abonnees krijgen kortingen bij elke bestelling.

Berlijn was de eerste plaats buiten de Verenigde Staten waar Uber zijn abonnement heeft getest. Nu breidt het bedrijf dit model uit naar alle Duitse steden waar Uber Eats actief is. Leden ontvangen 5 procent van hun ritbedrag terug in de vorm van ‘Uber Cash’, dat ze kunnen gebruiken voor nieuwe bestellingen. Bovendien krijgen ze korting op elke bestelling, en als een maaltijd meer dan 5 minuten later arriveert dan beloofd, krijgen ze een vergoeding van 2 euro aan Uber Cash.

In Amerika krijgen leden van Uber One ook korting op Uber Taxi ritten, van lokale taxidiensten. Dat gaat in Duitsland niet op, omdat Duitse wetgeving vaste taxitarieven voorschrijft. Wel krijgen gebruikers dus geld terug voor ritten met de andere Uber diensten. Uber is actief in 19 Duitse steden, Uber Eats in circa 70. Het is nog niet bekend of Uber het abonnement naar andere landen in Europa wil uitbreiden.