Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn komt met receptenscanner

2023-06-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Albert Heijn heeft sinds kort een eigen AI startup waarmee het bedrijf experimenteel Generative AI wil verkennen. Het eerste resultaat is de receptenscanner, waarmee je willekeurige recepten om kunt laten zetten naar een boodschappenlijstje met Albert Heijn-producten.

Klanten kunnen vanuit de app een foto maken van elk recept. De ingrediënten van dit recept worden vertaald naar producten van de Albert Heijn. Door gebruik te maken van generatieve AI wordt de receptenscanner slimmer en herkent de scanner bijvoorbeeld het verschil tussen tomaat en tomatenblokjes.

Sjoerd Holleman, directeur strategy, analytics & digital product bij Albert Heijn, geeft in een persbericht aan: “Ik ben enorm enthousiast over Generative AI en de positieve bijdrage die het voor onze klanten en collega’s kan leveren. Met onze teams werken we aan het doorvertalen en implementeren van deze technologie voor Albert Heijn.”

Ook rolt Albert Heijn een eigen AH GPT platform uit. Hiermee kunnen medewerkers van het hoofdkantoor veilig gebruik maken van deze technologie. De tool is alleen toegankelijk na inloggen binnen de eigen beveiligde interne omgeving.