Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn: elektrische thuisbezorging en bevoorrading in centrum Rotterdam

2023-05-23
1000562
  • 0:50

Albert Heijn levert online boodschappen en winkelvoorraden in het centrum van Rotterdam sinds deze week volledig elektrisch. Later dit jaar volgen nog de stadscentra van Utrecht en Amsterdam.

Rotterdam is de tweede stad waar in het centrum elektrisch wordt bezorgd en beleverd door de supermarkt, Den Haag was vorig jaar de eerste.

De elektrische vrachtwagens in Rotterdam vertrekken vanuit het distributiecentrum in Pijnacker. Daar staat volgens Albert Heijn het grootste snellaadplein voor elektrische vrachtwagens in Nederland, met onder andere twaalf snellaadpalen. ‘Transport verduurzamen is een belangrijke pijler voor ons’, stelt Constantijn Ninck Blok, directeur logistiek en keten bij Albert Heijn. ‘Met meer elektrische kilometers in onze steden kunnen we stiller en schoner bezorgen. Hiermee verbeteren we de impact van transport op geluid en de lokale CO2-uitstoot.

Eind 2024 worden alle klanten en winkels in Rotterdam, dus niet alleen in het stadscentrum,  emissievrij bezorgd door de supermarkt.