Twinkle | Digital Commerce

Aldi introduceert bezorgdienst voor Amerikanen

2017-08-17
25331424
  • 0:58

Aldi heeft in de Verenigde Staten de handen ineen geslagen met Instacart, dat via eigen shoppers boodschappen bij consumenten thuisbezorgt. Met snelle leverdienst wapent Aldi zich onder meer tegen de intrede van Amazon op de Amerikaanse boodschappenmarkt.

De Amerikaanse representatie van de Duitse supermarkt wordt aangestuurd door Aldi Süd, één van de twee pijlers van het afgesplitste bedrijf. Instacart bezorgt de komende periode in Los Angeles, Atlanta en Dallas. Amerikanen kunnen nog niet online winkelen: de verkenning van de bezorgmarkt is een manier om de behoefte aan een online boodschappendienst te testen, meldt VS-vice-directeur Scott Patton aan Reuters.

Concurrentie

Diverse aanbieders slijpen de messen op de Amerikaanse boodschappenmarkt: naast een aanhoudende prijzenoorlog treedt Amazon toe, onder meer via de recente overname van de organische supermarktketen Whole Foods.

Verkennen

In thuismarkt Duitsland tuigde Aldi Süd eind juni een eigen bezorgdienst op, hetzij voor actieproducten. Inwoners van Groot-Brittannië maken al enige tijd gebruik van de eerste webwinkel van de discounter; ook in China verkent Aldi het e-commerce pad via Alibaba's Tmall,