Twinkle | Digital Commerce

MediaMarkt breidt inruilservice uit naar Benelux

2023-04-03
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

MediaMarkt heeft inruilservice BetterWay uitgebreid naar de Benelux. Deze dienst werd vorig jaar in samenwerking met circulair bedrijf Foxway gestart.

Met BetterWay kunnen klanten oude elektronica inleveren, zowel in de winkel als online. Die producten worden vervolgens door MediaMarkt en Foxway gerecycled. In ruil voor het inleveren ontvangen klanten een cadeaubon waarmee ze weer nieuwe producten kunnen kopen.

De service was voorheen in Duitsland, Oostenrijk, Italië en Zweden beschikbaar. Nu komt daar dus ook de Benelux bij. De inruilservice geldt voor producten als smartphones, tablets, smartwatches, laptops, MacBooks en gaming consoles. ‘Onze partner Foxway zorgt voor het opknappen van deze apparaten en brengt ze weer in omloop. Dit bespaart energie en veel hulpbronnen die zouden worden verbruikt bij de productie van nieuwe apparaten ten koste van het milieu’, stelt Milad Ahmadi Movaghir, director service & solutions Benelux bij MediaMarkt.

Volgens Movaghir heeft de MediaMarkt Saturn Group, het moederbedrijf van MediaMarkt, in 2022 ruim 3,2 miljoen apparaten gerepareerd. ‘Dat zijn er 600.000 meer dan in het vorige boekjaar.’ Ook is het aanbod aan BetterWay-producten inmiddels uitgebreid naar ruim 3.200 in 25 verschillende categorieën.