Twinkle | Digital Commerce

Besparingen Amazon werpen vruchten af: van fors verlies naar winst in eerste kwartaal

2023-04-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Amazon nam de afgelopen tijd rigoureuze beslissingen door veel van zijn staf te ontslaan en te besparen in verschillende segmenten. Die keuzes lijken effect te hebben: de winst van het bedrijf steeg in het eerste kwartaal naar 3,2 miljard dollar, vorig jaar was nog sprake van een verlies van 3,8 miljard.

Dat blijkt uit de eerste kwartaalresultaten van dit jaar bij de Amerikaanse retailreus. Ook de omzet steeg, met 9 procent, tot 127,4 miljard dollar. De groei voor Amazon zit hem vooral in de clouddienst AWS en de advertentietak. AWS groeide met 16 procent naar een omzet van 21,4 miljard dollar. Die tak geldt vooral als winstmachine voor Amazon: de operationele winst uit AWS komt uit op 5,1 miljard dollar. De retailactiviteiten van Amazon – die vaak verlieslatend zijn – drukken die winst enigszins naar beneden.

Voor het tweede kwartaal verwacht Amazon een omzet tussen de 127 en 133 miljard dollar, dat zou een groei van 5 tot 10 procent betekenen. De operationele winst moet tussen de 2 en 5,5 miljard dollar uitkomen.