Twinkle | Digital Commerce

Marley Spoon denkt meer succes te hebben op Duitse beurs

2023-04-26
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Maaltijdboxaanbieder Marley Spoon heeft een deal gesloten met een nieuwe aandeelhouder. Gevolg daarvan is dat het bedrijf een nieuwe investering krijgt én de Australische beurs inwisselt voor die van Duitsland.

Volgens Duitse media heeft Marley Spoon investeerder 468 Spac II aan zich weten te binden. Die moet het bedrijf naar de beurs in Frankfurt brengen. Marley Spoon besloot in 2018 om naar de beurs in Australië te gaan. Dat was volgens het bedrijf destijds de beste keuze vanwege de omvang van de markt. Inmiddels is dat veranderd. Het aandeel van Marley Spoon is fors gedaald en in vijf jaar tijd is de beurswaarde gedaald van omgerekend zo’n 130 miljoen euro naar 33 miljoen euro.

In thuisland Duitsland hoopt Marley Spoon nu op meer succes. Het bedrijf laat weten: 'De beurs van Frankfurt is de natuurlijke beurslocatie voor het in Berlijn gevestigde bedrijf.’ Daarnaast verwacht Marley Spoon de komende tijd 75 miljoen euro aan vers groeikapitaal op te halen. De aandeelhouders zouden over de eerste 35 miljoen al overeenstemming hebben bereikt.

De toetreding van 468 Spac II als nieuwe aandeelhouder moet nog wel worden goedgekeurd.