Twinkle | Digital Commerce

DHL: omzet en winst omhoog, groei vooral in vracht

2023-03-09
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

De Deutsche Post DHL Group heeft de jaarcijfers over 2022 gepresenteerd. Het bedrijf zag de omzet met 15,5 procent toenemen naar 94,4 miljard euro. Ook de winst neemt toe, naar 5,3 miljard euro.

Ingezoomd op de cijfers valt op dat DHL vooral in de vrachtdivisie flink groeit. Zo nam de tak waarbij vracht via lucht en zee wordt vervoerd met 32,3 procent toe naar ruim 30 miljard euro. Ongeveer een derde van de totale omzet dus.

Ook DHL Express, de internationale verzenddivisie van DHL, groeide door. De omzet kwam daar uit op 27,5 miljard euro. Het brutoresultaat (aangepaste ebit) van e-commerce onderdelen daalde wel. Zowel van DHL Express als DHL eCommerce Solutions, met respectievelijk 4,6 en 6,7 procent tot 4 miljard euro en 389 miljoen euro. DHL Express is wel de tak die het bedrijf het meeste oplevert.

Het vierde kwartaal vielen de resultaten van DHL wel wat tegen. Zo groeide het bedrijf in dat kwartaal minder dan over het hele jaar gemeten, ook daalde de winst met 10 procent.

Ceo Mark Appel: ‘Eens te meer hebben we bewezen dat onze groep in staat is om moeilijke situaties te beheersen en we zien de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet.’ Voor het huidige boekjaar verwacht de DHL Group een brutoresultaat tussen de 6 en 7 miljard euro. Dat zou wel lager zijn dan vorig jaar.