Twinkle | Digital Commerce

Buitenland wordt steeds belangrijker voor Passa Sports

2023-03-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Passa Sports, het bedrijf achter sportwebshops als VoetbalDirect en TennisDirect, ziet een steeds groter aandeel van de omzet komen uit de verkoop buiten eigen landsgrens. Het bedrijf start ook steeds meer platforms in het buitenland.

Dat stelde e-commerce director Jeroen van der Eerden tijdens de Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs in Utrecht. De omzet van Passa Sports kwam in 2022 uit op 63 miljoen. Het aandeel omzet dat uit het buitenland komt stijgt jaarlijks nog steeds. In 2020 was dat nog 30 procent, in 2021 34 procent en in 2022 38 procent. ‘En dit jaar zien we ook weer een stijgende lijn’, aldus Van der Eerden.

Het bedrijf heeft inmiddels meerdere kantoren in Europa: twee in Nederland, en een in zowel België, Duitsland en Zweden. In het kader van uitbreiding over de grens startte het bedrijf de afgelopen jaren meerdere platforms in het buitenland. De laatste is FootballDirect.com, een platform waarop voetbalkleding wordt verkocht. Deze internationale tak van VoetbalDirect is vorige maand gelanceerd.