Twinkle | Digital Commerce

Verdeeldheid over verzendkosten

2023-01-26
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Nederlandse consumenten zijn verdeeld over de verzendkostenkwestie. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft (48 procent) vindt dat een paar euro aan verzendkosten moet kunnen, 40 procent vindt betalen voor verzending onzin.

Sinds enkele maanden is de discussie over verzendkosten weer opgelaaid. In oktober vorig jaar pleitte de regeringspartij ChristenUnie al voor de invoer van een verplichte heffing op thuisbezorgde pakketten, en veel webshops blijken inmiddels ook al om te zijn. Onder consumenten is een grote groep voor en een grote groep tegen, blijkt uit onderzoek van verzendplatform Wuunder.

40 procent van de Nederlanders vindt verzendkosten onzin, vooral omdat de korte route die in Nederland moet worden afgelegd niet in verhouding staat met de verzendkosten die zij betalen. 48 procent van de Nederlanders vindt juist weer dat een paar euro aan verzendkosten geen kwaad kan.

Een kleine groep (19 procent) deelt de mening van de ChristenUnie en vindt dat de overheid verzendkosten moet verplichten.

Aan het onderzoek deden 1.077 respondenten mee, die zowel in fysieke winkels als in webshops aankopen doen.