Twinkle | Digital Commerce

Tango opent onbemande winkeltjes

2023-01-30
1000562
  • 0:53

Tango, bekend van de onbemande tankstations, start een nieuw winkelconcept. In Den Haag en Schiedam openen deze week twee onbemande winkeltjes, genaamd GO Shop By Tango.

In de winkels, die 24/7 geopend zijn, ligt een klein assortiment van zo’n 70 producten. De winkels zijn voorzien van enkele vernieuwende shopoplossingen, legt Michael Romijn, Shop Performance Manager bij Tango uit: ‘Voor consumenten is de shop vrij toegankelijk, dus zonder een betaalpas of app. Daarnaa spreekt alles voor zich: een betaling dient eerst geautoriseerd te worden. Daarna weten de slimme koelkasten precies welk product er gekozen is op basis van het gewicht dat weggenomen wordt. Vervolgens reken je via de geïntegreerde betaalzuil met touchscreen af met een bankpas, creditcard of mobiele betaalapp.’

De vestiging in Den Haag is al open, die van Schiedam volgt later deze week. Tango heeft gekozen voor verschillende locaties, om te kijken in welke gebieden het concept aanslaat. Het is de ambitie van het bedrijf om later het concept op te schalen.