Twinkle | Digital Commerce

About You wil volgend jaar (eindelijk) break even draaien, maar schrijft nu nog rode cijfers

2023-01-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:22

Het komende boekjaar moet het gebeuren voor modeplatform About You, dan moeten de rode cijfers zwart gekleurd worden. Vooralsnog lijkt het daar echter nog niet op.

Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers van het derde kwartaal laat oprichter Tarek Muller weten ‘alle vertrouwen’ te hebben om komend jaar quitte te draaien (op aangepast Ebitda-niveau, dat wel). Dat zou dan meteen een mooie prestatie zijn om het 10-jarige jubileum van het platform te vieren. About You werd in 2014 opgericht, maar winst maken is sindsdien nog niet gelukt.

Of dat volgend jaar wel gaat lukken is maar de vraag. About You ziet het platform nog wel groeien, zo namen de verkopen in het derde kwartaal met 8,3 procent toe naar 555 miljoen euro. Ook weet het bedrijf nog steeds meer klanten naar zijn platform te trekken. Maar onder de streep blijven de resultaten nog uit. Zo schreef het bedrijf een brutoverlies van ruim 42 miljoen euro, vorig jaar was dat in dezelfde periode nog een verlies van 30,5 miljoen euro. Het nettoverlies komt zelfs uit op 62 miljoen euro.

Maar volgend jaar moet het afgelopen zijn met die verliezen, stelt oprichter Muller. Die aangeeft dat het platform de afgelopen tijd de voorraden, logistiek en marketingplannen verder heeft verbeterd en dat de reputatie van het platform nog altijd beter wordt. Die mix moet er dus voor zorgen dat het platform op termijn van de rode cijfers afraakt. Vooralsnog verwacht About You voor het huidige boekjaar een brutoverlies van tussen de 120 en 140 miljoen euro, vanwege de huidige marktomstandigheden zou dat nog hoger uit kunnen vallen.