Twinkle | Digital Commerce

Pakketbezorgers treffen maatregelen na bezoek Arbeidsinspectie

2022-12-23
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

De vier grootste pakketbezorgers van het land: PostNL, DHL, GLS en DPD hebben naar aanleiding van verschillende inspecties van de Arbeidsinspectie maatregelen getroffen zodat er eerlijker binnen de sector gewerkt wordt.

De Arbeidsinspectie voerde de afgelopen tijd veelvuldig controles uit bij de bedrijven en hun onderaannemers en kwam daar vaak misstanden tegen, waaronder illegale tewerkstelling, onvolledige administratie, te lange werktijden, zwart werken, werken met uitkering, en onderbetaling.  

Bij een groot deel van de inspecties waren ook de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Landelijke eenheid van de Politie en de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie betrokken. Er zijn in totaal 125 aannemers en onderaannemers gecontroleerd en naar 77 werkgevers is nader onderzoek ingesteld. In totaal zijn 68 boetes opgelegd van in totaal 885.000 euro. Momenteel lopen er ook nog enkele onderzoeken.

De pakketbezorgers zouden verschillende maatregelen treffen, onder meer om beter inzicht te krijgen wie wat bezorgt. De Arbeidsinspectie laat weten de komende jaren de ontwikkelingen actief te monitoren en verder inspecties uit te voeren.