Twinkle | Digital Commerce

Plus stopt met Telesuper

2022-11-28
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Supermarkt Plus stopt begin komend jaar met het e-dc van Telesuper in Almere. Vanuit dat dc werden zakelijke leveringen verzonden.

De super stopt met dat e-dc omdat het zich wil richten op zijn huidige pick from store-model, laat het bedrijf weten aan Distrifood. Telesuper had eigenlijk een samenwerking met Coop, na de fusie van Coop en Plus bleef het e-dc van Telesuper in Almere over. In eerste instantie was het de bedoeling dat zakelijke bestellingen nog gewoon via dat dc zouden worden verzonden, zei ook head of e-commerce Stephan Bosman onlangs nog tijdens het e-commerce kennisevent Shopping Today.

Een woordvoerder van het bedrijf laat nu aan de vaktitel weten dat er met het huidige e-commercemodel meer efficiëntie en kostenvoordelen te behalen zijn. De ondernemingsraad van Plus zou momenteel een adviesaanvraag over de sluiting in beraad nemen. Met vakbond FNV zou op hoofdlijnen al afspraken zijn gemaakt over de medewerkers die in loondienst in het e-dc van Telesuper werken, en door de sluiting hun baan verliezen.