Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Textieldiscounter.nl

2022-11-14
1000562
  • [interview]
  • 1:30

‘Over een paar jaar met twee webshops in de Twinkle100’, is één van de toekomstambities van Bill Duin, ceo Podobrace.com. Hij heeft er namelijk een gloednieuwe webshop bij: Textieldiscounter.nl.

Ondernemer Duin kocht een kleine twee jaar geleden een textielfabriek in Pakistan. Hij voelde in coronatijd de té grote afhankelijkheid van China in zowel levertijden als productie en wilde zelf meer in controle kunnen zijn. Via zijn netwerk kwam hij bij de Pakistaanse fabriek, die hij vervolgens flink uitbreidde naar 1.200 werknemers en naar Nederlandse maatstaven inrichtte – salarisverhoging, veiligheidsmaatregelen et cetera. Hij moest daar wel eerst de nodige certificaten voor halen. ‘We hebben te maken met enorme cultuurverschillen. Dat levert in de communicatie soms wel eens problemen op’, vertelt Duin, die al twee jaar bezig is met deze nieuwe onderneming en erop vertrouwt dat hij alle mogelijke hick-ups inmiddels getackeld heeft.

In de fabriek laat hij braces en (compressie)sokken voor Podobrace produceren, maar ook shirts, hoodies, joggingpakken en boxershorts van zijn merk Paulo Vice, satijnen kussenslopen met als merk Sleepy dreams, en handdoeken en washandjes onder de merknaam Satize. Deze textielproducten zijn te koop in Duins nieuwe webshop Textieldiscounter.nl. ‘We hebben echt álles in eigen hand: de fabricage, logistiek, distributie – het kan allemaal in het dc van 12.000 m² van Podobrace in Volendam. Verder zorgt ons eigen marketingbureau Dunion via traditionele wegen, socials en influencers voor naamsbekendheid’, aldus Duin. ‘En omdat we daardoor een ongekende prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden, denk ik dat we heel goed kunnen concurreren met bestaande merken.’ De artikelen worden ook op diverse marketplaces aangeboden.

De ceo loopt bijna over van enthousiasme. ‘Onze website ziet er heel anders uit dan de gemiddelde handdoek- of discountersite. Wij bieden niet alleen de allerbeste kwaliteit producten voor de laagste prijs, we zorgen ook voor een high-end webshop met uitstekende content’, belooft hij.