Twinkle | Digital Commerce

‘Getir in gesprek over overname Gorillas’

2022-10-11
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Flitsbezorger Getir zou volgens persbureau Bloomberg in vergevorderde gesprekken zijn met concurrent Gorillas over een overname.

Daarmee wil Getir vooral in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk uitbreiden. Een definitief besluit zou volgens Bloomberg nog niet zijn genomen. Beide bedrijven reageren nog niet op de geruchten.

Een snelle consolidatie van de flitsbezorgmarkt zou wel binnen de ontwikkelingen van die markt passen. De flitsbezorgers bestaan nog maar een paar jaar en wisten binnen die tijd miljarden aan groeigeld op te halen en razendsnel uit te breiden. Door het huidige economische klimaat zijn investeerders momenteel echter terughoudend en dat gaat de flitsbezorgers niet in de koude kleren zitten. Zo moest Gorillas al meerdere keren snijden in de kosten en werd de stekker uit verschillende markten getrokken, waarin het geen groot marktaandeel wist te behalen.

Een andere flitsbezorger – het Britse Zapp - vertrok eerder om die reden al uit Nederland, waardoor er met Flink, Gorillas en Getir nog maar drie grote flitsbezorgers hier actief zijn. Met een overname van Gorillas door Getir zouden er nog maar twee flitsbezorgers actief zijn in Nederland.