Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats toont CO2-besparing bij gebruikte producten

2022-10-24
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Marktplaats laat aan consumenten zien hoeveel CO2-uitstoot kunnen besparen door een tweedehands product op het platform aan te schaffen.

Het platform toont per categorie – bijvoorbeeld ‘Huis en Inrichting’ hoeveel iemand gemiddeld aan uitstoot bespaart door in die categorie een gebruikt in plaats van nieuw product aan te schaffen. Het platform liet eerder onderzoek doen naar de CO2-besparing van tweedehands handel en heeft besloten dit te integreren in het platform, om consumenten bewust te maken en aan te zetten tot meer aanschaf van tweedehands waar.

De CO2-besparing wordt in een deel van de advertentie categorieën getoond, zoals in ‘Kinderen en Baby’s’, ‘Kleding’ en ‘Audio TV en Foto’. Momenteel is het alleen nog beschikbaar in de desktopversie, maar Marktplaats wil dit ook naar de app-brengen, evenals naar meer categorieën.

‘Steeds meer Nederlanders zoeken naar veen manier om duurzame en verantwoorde keuzes te maken’, stelt ceo Annemarie Buitelaar. ‘Via het inzichtelijk maken van CO2-besparing, gecombineerd met begrijpelijke, laagdrempelige vergelijkingen, laten we zien hoe je verschil kunt maken voor jezelf, anderen en de wereld om je heen.’