Twinkle | Digital Commerce

Omoda brengt kleding naar fysieke winkel

2022-09-07
999562
  • [nieuws]
  • 1:22

Omoda brengt kleding binnenkort ook naar de fysieke winkel. Ruim een jaar nadat de schoenenretailer kleding introduceerde in zijn webshop, opent binnenkort de eerste Omoda-winkel met een nieuw concept; met kleding, schoenen en accessoires.

Dat vertelt ceo Jan Baan van Omoda in een interview met Twinkle. Hij zegt dat Omoda lang heeft nagedacht hoe de assortimentsuitbreiding het beste kan worden geïntegreerd in de fysieke winkel. ‘Het totaalconcept moet kloppen. We hebben dertig succesvolle schoenenwinkels met een grote collectie. We hebben van meet af aan gezegd: we kunnen niet zomaar wat schoenen weghalen om ruimte te maken voor kleding. Dan verwatert het concept en wordt het ‘vlees noch vis’. Ons idee is meer een boutique-strategie: in kleinere boutiques door het land onze collectie neerzetten, om daar de klant te inspireren.

In Dordrecht is deze zomer al een nieuwe winkel geopend met een ‘fashion square’. Daar hangt een kleine selectie kleding-items, en op een aantal schermen kun je voor elk artikel in de winkel zien hoe je die kunt combineren in een totale outfits. In Amsterdam aan de Van Baerlestraat gaat dat een stap verder: daar wordt in oktober de winkel opnieuw geopend als ‘dames inspiratiewinkel’. Baan: ‘We proberen het concept op een heel andere manier in te richten.’ De heren- en kinderschoenen gaan eruit, dameskleding komt erin, en zie daar, de eerste bakstenen Omoda nieuwe stijl. ‘Eén grote fantastische dames-inspiratiewinkel met damesschoenen, dameskleding, tassen- en accessoires, op een vernuftige manier gecombineerd. In tegenstelling tot veel fashionretailers die wát schoenen hebben staan, heeft deze winkel een volwaardige collectie.’

Lees het volledige interview met Jan Baan vanaf vandaag in de nieuwste Twinkle.