Twinkle | Digital Commerce

Fietsvoordeelshop onder nieuwe naam actief in België

2022-09-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Omnichannel retailer Fietsvoordeelshop heeft zijn internationale naam BikeFriend doorgevoerd in Belgie. Daar is de webshop in augustus live gegaan, de eerste omgebouwde winkels openen in oktober.

Eerder werd al bekend dat Fietsvoordeelshop voor een nieuwe naam koos in de internationale markten. In Nederland blijft het bedrijf wel onder de oude naam actief. Naar eigen zeggen wil BikeFriend zich op de Vlaamse fietsmarkt manifesteren als specialist in e-bikes en stadsfietsen. Dat wil het bedrijf vooral middels het omnichannel concept doen. De afgelopen vijf jaar namen het aantal vestigingen toe van twee naar twintig.

Bij de opening van nieuwe winkels kijkt het bedrijf ook naar bestaande retailers die openstaan voor overname. Zo opent het bedrijf binnenkort een winkel in Leuven, waar het eerder dit jaar Verbinnen Sport overnam. Commercieel directeur Ferdi Ertekin: ‘Binnen het huidige landschap van fietsaanbieders in Vlaanderen is ruimte voor een partij die de (elektrische) stadsfiets vanbinnen en vanbuiten kent en een totaalbeleving kan bieden, zowel in de winkel als online.’