Twinkle | Digital Commerce

Fietsvoordeelshop.nl kiest nieuwe internationale naam

2022-07-22
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Fietsvoordeelshop.nl wil meer vestigingen in België en wil ook de grens over naar Duitsland. Daarvoor kiest de retailer een internationale naam: BikeFriend.

De internationale naam wordt alleen over de grens gebruikt, In Nederland blijft de naam Fietsvoordeelshop.nl. ‘Onze merkpositionering verandert niet. Het gaat ook bij deze winkels om dezelfde huisstijl, dezelfde merken, dezelfde focus op offline en online,’ vertelt medeoprichter Mark Vriend aan RetailTrends. De retailer heeft plannen om in 2024 de Duitse markt te betreden, maar wil daarvoor wel eerst stabiel in België aanwezig zijn.

Onlangs opende Fietsvoordeelshop nog verschillende filialen in België, dit jaar komen daar nog drie vestigingen bij. Naast internationale uitbreiding, wil de retailer ook in Nederland uitbreiden. De komende jaren moeten er vijftien tot twintig winkels bijkomen in ons land. Drie vestigingen staan al op de planning, in Zwolle, Arnhem en Emmen komen er binnenkort winkels bij. In 2021 nam Fietsvoordeelshop e-bikespecialist Juizz over, ook met die keten heeft Vriend uitbreidingsplannen. Het aantal filialen wordt uitgebreid van acht naar vijftien winkels in Nederland.