Twinkle | Digital Commerce

Samenwerking Cycloon en bol.com nu ook in de praktijk zichtbaar

2022-09-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Cycloon begint vanaf deze week met de bezorging van bol.com-pakketjes. Het fietsbezorgingsbedrijf verkocht vorig jaar een meerderheidsaandeel aan het platform. Nu – bijna negen maanden later – is de integratie daar.

De pakketjes van bol.com gaan geleidelijk met de bezorgroutes van Cycloon – dat voorheen bekendstond als Fietskoeriers.nl – mee. Een deel van de vrachtfietsen en werkkleding is vernieuwd, waardoor duidelijk is dat de twee partijen samenwerken. Cycloon zelf is in meer dan zestig steden in Nederland actief.

Eind vorig jaar maakte de Twinkle100-aanvoerder bekend een meerderheidsbelang in de bezorgdienst te nemen. Daardoor wilden de partijen de groei van Cycloon versnellen. Die laatste gaat pakketten van zowel bol.com zelf en verkooppartners die artikelen opslaan in de distributiecentra van bol.com bezorgen. Voor bol.com is de investering een manier om de verduurzaming van pakketbezorging te versnellen, liet coo Vincent Weijers destijds weten: ‘Met het meerderheidsbelang in Cycloon zetten we een nieuwe stap richting onze uitgesproken ambitie om onze directe voetafdruk in 2025 terug te brengen tot 0 gram CO2-uitstoot per pakket.’

De overname werd in mei goedgekeurd door de ACM.