Twinkle | Digital Commerce

H&M gaat online bestellingen per fiets bezorgen

2019-12-09
1000562
  • 0:56

Kledingwinkel H&M gaat pakketjes in steden bezorgen per fiets. Daarvoor werkt het bedrijf samen met Fietskoeriers.nl

Volgens H&M is Nederland het eerste land waar het Zweedse bedrijf online bestellingen met de fiets bezorgt. Klanten die voor bezorging op de volgende dag kiezen hebben nu de keuze om het pakketje met de fiets te laten bezorgen. Volgens H&M betalen klanten evenveel voor de dienst als normale levering op de volgende dag, namelijk 4,99 euro.

Avondbezorging

Fietskoeriers.nl bezorgt de pakketjes tussen 18:00 en 22:00 uur. Dat doet het bedrijf om te voorkomen dat bestellingen weer mee terug de bakfiets in gaan. ‘Op dit tijdstip is de kans het grootst dat klanten thuis zijn om hun bestelling in ontvangst te nemen’, stelt Nick Vreeswijk, operationeel directeur van Fietskoeriers’ moederbedrijf Cycloon. Volgens Vreeswijk is de kans dat een pakket kan worden afgeleverd op deze wijze 98 procent.

Voor distributie van de pakketten naar de fietskoeriers maakt Fietskoeriers.nl gebruik van auto’s die rijden op groen gas. De stap helpt H&M in zijn doelstelling om in 2040 klimaatpositief te zijn. Fietskoeriers.nl bezorgt in dertig steden in Nederland.