Twinkle | Digital Commerce

Thuisbezorgd.nl gaat Blokker-producten binnen 2 uur bezorgen

2022-08-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Blokker en Thuisbezorgd.nl starten samen een proef om Blokker-assortiment binnen een paar uur bij klanten thuis te brengen.

De proef gaat vandaag van start in Rotterdam en zal – bij een succesvol verloop – uit worden gebreid naar meer locaties. De test duurt tot minstens het einde van het jaar.

Blokker zegt hiermee de eerste non-food retailer in Nederland te zijn die een samenwerking aangaat met het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl. Eerder deed Ikea ook al een pilot met Thuisbezorgd.nl, maar dat ging om bezorging van eten en drinken die in Ikea-vestigingen werden aangeboden. Nu gaat het dus om non-food artikelen.

Ceo Jeanine Holscher: ‘Middels deze samenwerking verwachten wij een hele nieuwe groep klanten aan te spreken; een groep die niet een dag wil of kan wachten op hun pakket. Dat kan een lunchbox zijn voor de eerste schooldag of een stofzuigerzak die op is als het net niet uitkomt. Deze samenwerking sluit daarbij heel goed aan op onze omnichannel strategie en het is een uitgelezen mogelijkheid om meer te leren over de wensen van onze klanten.’

Vijf winkels in de binnenstad van Rotterdam doen mee met de proef. In eerste instantie kunnen klanten ongeveer vijfhonderd producten via de app van Thuisbezorgd.nl bestellen. Deze producten worden vervolgens rechtstreeks uit het magazijn van het desbetreffende Blokker-filiaal gehaald en bij de klant bezorgd.

Blokker investeerde de afgelopen jaren ook al in een eigen bezorgdienst vanuit de winkels, die daarbij als mini-dc’s fungeren.