Twinkle | Digital Commerce

Ikea in zee met Thuisbezorgd.nl

2019-02-01
1000562
  • 1:29

Ikea levert per vandaag eten en drinken van zijn menukaart aan consumenten in Groningen. De Zweedse retailers start een pilot met Thuisbezorgd.nl.

Groningse consumenten hoeven dus niet meer naar een Ikea-vestiging te gaan om de befaamde Zweedse gehaktballetjes te nuttigen. Tussen elf uur ’s ochtends en acht uur ’s avonds kunnen zij deze, en meer eten en drinken van de menukaart, thuis laten bezorgen. Zeven dagen per week. Dat geldt overigens niet voor alle consumpties: het bekende Ikea-ontbijtje is niet inbegrepen.

Volgens de retailer kunnen klanten via de app en website van Thuisbezorgd.nl een selectie warme gerechten, desserts, wraps, koekjes en drankjes bestellen. Gedurende de proefperiode onderzoekt de retailer welke andere maaltijden in aanmerking komen voor de dienst.

Als de pilot succesvol blijkt, gaan we dit stap voor stap uitbreiden

Het betreft voor nu een proef in Groningen, meldt een woordvoerder desgevraagd aan Twinkle. ´Deze test duurt in eerste instantie zestien weken. Het is beslist onze doelstelling om dit op meer plekken aan te bieden. Als de pilot succesvol blijkt, gaan we dit stap voor stap uitbreiden.´ Een planning daarvoor heeft Ikea nog niet, volgens de zegsvrouw staan Ikea winkels die dichtbij een stedelijk verzorgingsgebied zijn gevestigd bovenaan de lijst.

´Onze meubels en accessoires kan je al online bestellen, dus waarom ook niet testen of dit mogelijk is met ons populaire food-aanbod', vult Stefan Kroeze, store manager bij Ikea Groningen aan. 'We zijn erg benieuwd naar de resultaten van deze test.'

AH to go

De pilot met Ikea betekent voor Thuisbezorgd.nl wederom een samenwerking met een grote retailer in Nederland. Een maand geleden nog kondigde het bedrijf aan samen te werken met AH to go in Amsterdam. De maaltijdbezorger levert daar per e-bike gratis boodschappen vanuit twee AH to go-vestigingen. Ook hier gaat het om een selectie artikelen.