Twinkle | Digital Commerce

Zapp vertrekt uit Nederland

2022-07-14
1000561
  • [nieuws]
  • 1:05

Het zat er al even aan te komen, maar flitsbezorger Zapp heeft zijn vertrek uit Nederland nu officieel aangekondigd.

Dat blijkt uit een mail aan werknemers die in handen is van AT5. Zapp schrijft daarin: ‘Zoals jullie weten, zijn we een periode van overleg ingegaan na ons voorstel om onze werkzaamheden in Nederland stop te zetten. Dit overleg is nu afgerond en we kunnen bevestigen dat we uit Nederland stappen, zoals voorgesteld.’ De stores van de flitsbezorger blijven voorlopig nog open, het is nog niet zeker wanneer deze worden gesloten.

De aanleiding voor het vertrek werd enkele weken geleden al duidelijk toen er twee darkstores in Amsterdam gedwongen werden gesloten. Van de gemeente mag de flitsbezorger alleen leveren vanuit industriegebieden, maar volgens Zapp kan het zijn bedrijf niet levensvatbaar houden vanuit die locaties.

Kort daarna protesteerden medewerkers van de flitsbezorger bij het hoofdkantoor van Zapp in Nederland. Reden voor die actie was een massaal ontslag, medewerkers lieten weten dat ze zich ‘schaamteloos aan de kant gezet’ voelden. De actie werd opgezet ‘voor respect en genoegdoening’.

Zapp laat nu aan zijn medewerkers weten dat ze gaan zoeken naar mogelijkheden om banen te beschermen. ‘We kunnen jullie laten weten dat we alle betrokkenen meer bieden dan de wettelijk verplichte vergoeding in een vaststellingsovereenkomst,’ zo leest de mail aan medewerkers.