Twinkle | Digital Commerce

Just Eat Takeaway gaat samenwerken met Amazon in de VS

2022-07-06
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Amazon Prime-leden in de Verenigde Staten kunnen zich vanaf nu aanmelden voor een gratis eenjarig Grubhub+-lidmaatschap. Door de deal krijgt Amazon een belang van twee procent in Grubhub.

Door de samenwerking kunnen Prime-leden profiteren van gratis bezorging en krijgen ze toegang tot voordelen en beloningen die alleen voor leden van Grubhub+ gelden. De commerciële overeenkomst tussen Grubhub (de Amerikaanse tak van Just Eat Takeaway) en Amazon wordt in principe elk jaar automatisch verlengd. Amazon neemt door de samenwerking een belang van twee procent in de aandelen van Grubhub. Mochten bepaalde prestaties worden behaald, kan dit aandeel op termijn oplopen tot 15 procent.

Just Eat Takeaway blijft nog steeds op zoek naar een gedeeltelijke of volledige verkoop van Grubhub. Die laatste werd zo’n twee jaar geleden overgenomen door Just Eat Takeaway, waarmee het bedrijf de Amerikaanse markt betrad. Sinds de overname is de beurswaarde van JET enorm gekelderd, waardoor aandeelhouders aandringen op de verkoop van het Amerikaanse dochterbedrijf.