Twinkle | Digital Commerce

Bol.com gaat pakketjes zelf ophalen met Ampère

2022-07-12
1000562
  • 0:56

Bol.com neemt een deel van de logistieke dienstverlening op zich en gaat pakketjes van verkooppartners zelf ophalen. Dat doet het bedrijf via dochteronderneming Ampère, een startup ontstaan uit bol.com.

Het gaat om de pakketjes van verkooppartners die gebruik maken van de logistieke dienst ‘Verzenden via bol.com+’, waarvoor bol.com de verzending uit handen neemt. Ampère vervoert de pakketjes naar een verzameldepot, waar ze vervolgens worden overgedragen aan bezorgdienst Budbee die ze op dezelfde dag naar de klant brengt.

Ampère

Ampère is recent gestart in de regio Utrecht en in de komende maanden zal het netwerk van verkooppartners dat gebruik maakt van Ampère verder worden uitgebreid. Naast het ophalen van pakketjes via Ampère blijft bol.com ook gebruik maken van andere vervoerders voor het ophalen van pakketjes om aan de toenemende vraag van verkooppartners te kunnen blijven voldoen.

Fietskoeriers

Bol.com neemt een steeds groter aandeel in de bezorging op zich. Onlangs werd de overname van Cycloon goedgekeurd, het moederbedrijf van Fietskoeriers.nl. Tot nu toe was bol.com volledig afhankelijk van externe bezorgdiensten.