Twinkle | Digital Commerce

Amazon kondigt uitbreiding naar België aan

2022-07-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Amazon heeft officieel de lancering in België aangekondigd. Dat het bedrijf een aparte webshop bij onze zuiderburen ging openen, was eigenlijk al bekend, maar een officiële bevestiging bleef tot nu toe uit.

Volgens Amazon zal het platform in België ‘de komende maanden’ live gaan. Verkopers kunnen zich vanaf nu al aanmelden. Belgische consumenten kunnen al jaren terecht op – vooral – het Franse platform van Amazon. Ook zijn de Duitse en Nederlandse platforms goed bereikbaar voor ze.

Hoewel het dus al wel bekend was dat Amazon in België een eigen shop zou openen, was het nog onduidelijk onder welke domeinnaam het dat zou doen. Amazon.be is namelijk al jarenlang in handen van een verzekeraar. De Amerikaanse webreus heeft nu voor België het domein Amazon.com.be gereserveerd. ‘We kijken uit naar onze ‘day one’ voor Amazon in België, en met het leveren van een lokale winkel zullen we van grote waarde zijn voor Belgische klanten’, stelt Eva Faict, country manager Amazon België.

Volgens het bedrijf heeft het al zijn logistiek in België de afgelopen tijd versterkt middels partnerships. In het najaar komt dat een eigen bezorghub bij in Antwerpen. Vergelijkbaar met de hub die het bedrijf eerder in Nederland opende.