Twinkle | Digital Commerce

Flitsbezorgers moeten darkstores sluiten in Nijmegen

2022-07-28
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Flitsbezorgers Flink en Getir moeten van de gemeente Nijmegen beiden een darkstore sluiten in het centrum van de stad. Flink is inmiddels al naar de rechter gestapt.

Het is inmiddels een bekend probleem. Flitsbezorgers openen in hoog tempo darkstores in stedencentra, om van daaruit klanten ‘binnen minuten’ te voorzien van boodschappen. Verschillende steden zijn daarop tegen: zij stellen dat de darkstores niet in het bestemmingsplan van de stadscentra passen. In Amsterdam woedt al geruime tijd een strijd tussen flitsbezorgers en de gemeente, en ook in andere steden is dit aan de gang.

Zo ook in Nijmegen, waar de gemeente eerder besloot dat een pand van Flink per 4 augustus moet sluiten. De gemeente vindt dat een darkstore niet onder ‘detailhandel’ valt, de Duitse flitsbezorgers is het daar niet mee eens en stapt naar de rechter. Eenzelfde geval is er nu bij Getir, schrijft De Gelderlander. Die flitsbezorger heeft nu tot eind augustus om zijn filiaal in het centrum te sluiten, gebeurt dat niet, dan volgt een dwangsom van 2.500 euro per week.