Twinkle | Digital Commerce

Parcls is failliet verklaard

2022-05-11
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

De duurzame pakketdienst Parcls is failliet verklaard door de rechtbank Amsterdam. Er is niet bekend wat heeft geleid tot het faillissement en of er ingezet wordt op een doorstart.

Dat blijkt uit het centrale insolventieregister. De uitspraak volgde gisteren op een eerdere verlening van surseance aan het Amsterdamse bedrijf. Op vragen van RTLNieuws over de uitstel van betaling, wilde directeur Marlies van Lohuizen niet ingaan. Vorig jaar kreeg Parcls nog een kapitaalinjectie van 1,7 miljoen euro van de Rabobank en het Amsterdamse Klimaat & Energiefonds. Krap twee maanden geleden sprak het bedrijf nog de wens uit om 100 vestigingen verspreid over Nederland te openen.

Parcls heeft zes centrale pakketpunten in Amsterdam en opende in maart van dit jaar zijn eerste Rotterdamse vestiging. Het bedrijf werd in 2016 opgericht en wil pakketbezorging duurzamer maken door centrale pakketpunten. Bestellingen kunnen daar worden opgehaald door consumenten of worden bezorgd met elektrische bakfietsen. De locatie in Rotterdam werd door de gemeente gesteund met subsidie. Het is niet bekend of deze locatie buiten schot is gebleven van het faillissement.