Twinkle | Digital Commerce

Franse flitsbezorger Cajoo overgenomen door Flink

2022-05-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:27

De Duitse flitsbezorger Flink neemt zijn Franse concurrent Cajoo over. Franse supermarkt Carrefour, die eerder investeerde in Cajoo, wordt nu aandeelhouder en exclusieve partner van Flink.

In het tweede kwartaal van dit jaar wordt Cajoo omgedoopt tot Flink, die met de overname zijn marktpositie in Frankrijk wil uitbouwen. Alle dertig hubs van Cajoo gaan over naar Flink, waarmee de flitsbezorger aanwezig zal zijn in negen Franse steden en zo’n zes miljoen klanten zal bedienen. Naar eigen zeggen wordt Flink de marktleider in quick commerce in Frankrijk, en haalt het door de overname Getir in als grootste flitspartij.

Aandeelhouder

Carrefour, dat vorig jaar nog een minderheidsaandeel verwierf in Cajoo, wordt nu aandeelhouder bij Flink. Daarnaast zal de Franse supermarkt ook een exclusieve partner worden voor de flitsbezorger door een groot deel van zijn assortiment te leveren, waaronder huismerken, biologische en exclusieve producten. Daarnaast zal het bedrijf gebruik maken van de mogelijkheden en het netwerk van Flink om zijn eigen flitsservice, Carrefour Sprint, te versnellen.

Krachten bundelen

Oliver Merkel, medeoprichter van Flink, vertelt in een persbericht: ‘Cajoo heeft geweldig werk geleverd als leider van de quick-commerce revolutie in Frankrijk en met het bouwen van een trouwe klantenbasis. We zijn blij dat we onze krachten bundelen onder het merk Flink om de nummer één speler in quick commerce in Frankrijk te worden. Daarnaast voelen we ons bevoorrecht om een exclusief partnerschap aan te gaan met Carrefour, waarmee we het beste assortiment tegen lage prijzen kunnen aanbieden.’

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt, maar volgens TechCrunch is er tussen de 90 miljoen euro en 100 miljoen euro betaald voor Cajoo. Carrefour investeert ongeveer 60 tot 70 miljoen euro in Flink, dat nu gewaardeerd wordt op zo’n 5 miljard dollar (4,8 miljard euro).