Twinkle | Digital Commerce

Carrefour nu ook uit startblokken als flitsbezorger

2021-10-26
1000562
  • [nieuws]
  • 1:20

Carrefour begint vandaag met flitsbezorging van boodschappen met de nieuwe dienst Carrefour Sprint. De Franse supermarktketen werkt samen met Cajoo en Uber Eats.

Carrefour Sprint belooft bezorging binnen vijftien minuten. De service krijgt een vliegende start door de samenwerking met partners: bestellingen kunnen worden gedaan via de Uber Eats app, die beschikbaar is in 280 Franse steden, terwijl Cajoo zijn netwerk van dark stores ter beschikking stelt. Uber Eats levert al langer Carrefour producten in ruim 160 stedelijke gebieden in Frankrijk. Dat deed de dienst in minder dan 30 minuten. Die bezorgtijd moet nu dus een stuk omlaag om andere flitsbezorgers bij te blijven.

Minderheidsaandeel

‘Als leider op het gebied van thuisbezorging in Frankrijk, wil Carrefour aan alle verwachtingen van de klant voldoen, inclusief quick commerce’, stelt Elodie Perthuisot, uitvoerend directeur van e-commerce, data en digitale transformatie van de groep. ‘Met Carrefour Sprint bieden we consumenten een kwaliteitsaanbod, gebruikmakend van de know-how van Carrefour en zijn partners.’

Eerder werd al bekend dat Carrefour een minderheidsaandeel had genomen in flitsbezorger Cajoo. Destijds leek het alleen om een investering te gaan om die startup te laten groeien in Europa en een samenwerking op het gebied van bevoorrading en logistiek. Volgens de laatste berichten blijft Cajoo naast de bestellingen voor Carrefour Sprint ook met de eigen app werken.

Momenteel zijn er bijna 2.000 producten leverbaar, waaronder voedingsproducten, verse producten, groenten en fruit, kant-en-klaarmaaltijden en diepvriesproducten. De service is vanaf 26 oktober beschikbaar in het centrum van Parijs, Boulogne, Levallois en Neuilly. Tegen het einde van het jaar wordt de dienst uitgebreid naar andere Franse agglomeraties. Genoemd worden Bordeaux, Lille, Lyon, Montpellier en Toulouse.