Twinkle | Digital Commerce

40 miljoen groeigeld voor Budbee

2022-05-23
1000562
  • 0:56

De Zweedse bezorgdienst Budbee heeft in een nieuwe investeringsronde 40 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf wordt nu gewaardeerd op 700 miljoen euro.

De rond richtte zich alleen op huidige investeerders. Naast de investering krijgt Budbee ook toegang tot meer bankleningen om verdere groei te financieren. Begin 2021 haalde het bedrijf ook al 52 miljoen euro op.

De financiering en bankleningen waartoe het bedrijf toegang krijgt, zullen onder andere worden gebruikt om de investeringen in de pakketkluizen te financieren. Naast bezorging gelooft Budbee ook in aflevering in pakketkluizen. Inmiddels heeft het bedrijf er daar 5.000 van. Dit wordt nog verder uitgebreid. Zo werkt de bezorger in Nederland bijvoorbeeld samen met Albert Heijn en bol.com, voor de uitrol van een netwerk aan pakketkluizen in 700 grotere filialen van de supermarktketen.

Ceo Fredrik Hamilton: ‘Ik ben meer dan trots om deze deal vandaag aan te kondigen - niet alleen omdat we investeringen hebben binnengehaald tegen een goede waardering en lage verwatering in de huidige turbulente markt, maar ook dat we het blijvende vertrouwen krijgen van een traditionele bank die ons verhoogde kredietfaciliteiten geeft.’