Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn rolt pakketkluizen uit in samenwerking met bol.com en Budbee

2022-04-04
1000562
  • 1:23

Supermarkt Albert Heijn plaatst de komende jaren pakketkluizen in totaal 700 grotere filialen. Het bedrijf doet dat met huidige partner bol.com én Budbee.

De eerste pakketkluizen zijn vanaf deze week in vijftien filialen te vinden. Albert Heijn wil het voor klanten makkelijker maken om hun pakketten op te halen en te retourneren, en niet alleen van zusterbedrijf bol.com. Door de samenwerking met Budbee kunnen ook pakketten van bij de bezorgdienst aangesloten webwinkels worden opgehaald en geretourneerd.

De komende twee jaar wordt het aantal pakketkluizen dus uitgebreid naar 700 winkels. De kluizen staan in, of direct buiten, de winkels van Albert Heijn en zijn speciaal gemaakt voor verschillende formaten pakketten. Klanten die ervoor kiezen om een pakket bij de AH op te halen, ontvangen na de order een bericht wanneer het pakket is afgeleverd. Zij ontvangen een code om de kluis te openen.

Ongeveer een jaar geleden startten de twee zusterbedrijven al met een proef met pakketautomaten in vijf filialen. Nu wordt dit dus verder uitgebreid en wordt ook de Zweedse bezorgdienst Budbee erbij betrokken. Die laatste is sinds enkele jaren in Nederland actief en liet eerder al weten fors te willen investeren in een netwerk van pakketkluiswanden. Volgens ceo Marit van Egmond van Albert Heijn raken klanten steeds meer gewend aan het gebruik van digitale innovaties. ‘Dat zien we onder andere in het gebruik van de zelfscan en de AH-app waarin alles digitaal bij elkaar komt. Met de introductie van pakketkluizen wordt het voor klanten nog makkelijker een pakketje op te halen en te retourneren.’

De pakketkluizen komen in de plaats van de bol.com afhaalpunten die sinds 2013 in de AH-winkels te vinden zijn.