Twinkle | Digital Commerce

Pieter Pot gaat wijn in herbruikbare flessen verkopen

2022-05-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Online super Pieter Pot gaat nu ook wijn in herbruikbare flessen aanbieden. Volgens het bedrijf gaat het om ‘een revolutionaire stap binnen de traditionele wijnindustrie’. Met de herbruikbare fles zou 35 procent co2-uitstoot ten opzichte van een eenmalige glazen verpakking worden bespaard.

Dat laat Huub Verstraaten van Pieter Pot weten op LinkedIn. Pieter Pot biedt als verpakkingsvrije super producten aan in weckpotten en vindt dat er op het gebied van glazen flessen ook een verbeterslag te maken is. ‘Waarom worden bierflesjes wel al tientallen jaren hergebruikt en wijnflessen nog niet’, vraagt Verstraaten zich hardop af.

Voor het hergebruiken van de wijnflessen werkt Pieter Pot samen met de Duitse wijnimporteur Riegel Bioweine, de gebruikte flessen worden opgehaald en in Duitsland schoongemaakt. ‘Dat laatste klinkt misschien een beetje vreemd’, legt het bedrijf uit. ‘Maar we verzekeren je dat ondanks de afstand, een herbruikbare wijnfles toch een stuk duurzamer is dan een eenmalige wijnfles.

Uiteindelijk wil Pieter Pot de gehele wijnindustrie meekrijgen en is het de bedoeling dat het gebruik van herbruikbare wijnflessen de norm wordt.