Twinkle | Digital Commerce

Twinkle verkoopt als eerste Nederlandse vakblad een NFT

2022-04-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

De redactie van Twinkle biedt een artikel over NFT’s aan als NFT. Het e-commerce vakblad is de eerste Nederlandse publicatie die hiermee in de handel van de populaire digitale objecten stapt. Het artikel is vanaf vandaag te koop in een unieke, eenmalige oplage.

‘NFT’s in e-commerce: aanhaken of afwachten’, luidt de titel van het stuk. In het artikel wordt de vraag behandeld of het voor webshops interessant is om in de handel in NFT’s te stappen. De Twinkle NFT is vanaf vandaag te vinden op de marktplaats OpenSea.io, waar het verkocht wordt aan de hoogste bieder. Een primeur voor een artikel uit een Nederlands gedrukt blad.

De opbrengst van de NFT wordt geschonken aan een goed doel naar keuze van de koper. Twinkles motief is dan ook met name onderzoekend van aard, vertelt Verheij. ‘Wij als vakbladredactie moeten voor onze lezers filteren welke gebeurtenissen nieuwswaardig en noemenswaardig zijn. We zien dat veel organisaties momenteel inspelen op de NFT-hype. Maar wat is nou een serieuze onderneming en wat is slechts marketing? Daarover kun je pas oordelen als je begrijpt wat het is.’