Twinkle | Digital Commerce

Studenten: flitsbezorgers goede aanvulling

2022-04-20
1000562
  • [onderzoek]
  • 0:52

Flitsbezorgers worden steeds meer omarmd door studenten. Uit onderzoek blijkt dat zij het vooral als goede aanvulling zien, op de traditionele supermarkt of lokale markten.

Vijftig procent van de studenten in Nederland geeft aan inkopen te doen bij zowel flitsbezorgers, in de supermarkt en op de lokale markt. Slechts vijf procent blijkt uitsluitende bij de flitsbezorgers te bestellen. Dat blijkt uit een peiling van studentenplatform StudeerSnel.nl onder ruim 1.300 studenten uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Leggen we de resultaten uit die landen naast elkaar, dan valt op dat Nederlandse studenten vooral gebruikmaken van de flitsbezorgers omdat ze de deur niet uit hoeven. In het buitenland is tijdsbesparing de voornaamste reden onder studenten. In Nederland worden flitsbezorgers onder studenten voornamelijk gebruikt om vergeten boodschappen te bestellen. Als belangrijkste reden om de snelle bezorgdiensten links te laten liggen en naar de traditionele super te gaan wordt aanbiedingen genoemd, ook het sociale aspect van de super is voor veel studenten van belang.