Twinkle | Digital Commerce

Morrisons blijft flitsbezorgers aan zich binden

2022-03-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

De Britse supermarkt Morrisons heeft een samenwerking aangekondigd met flitsbezorger Gopuff. Britse klanten krijgen daardoor hun boodschappen ‘binnen minuten’ in huis.

De samenwerking tussen de twee is enigszins opvallend: Morrisons kondigde onlangs namelijk al een samenwerking aan met Deliveroo Hop, de nieuwe bezorgdienst van de gelijknamige maaltijdbezorger. Die werd eind vorig jaar opgericht, maar is voorlopig alleen in Londen beschikbaar. Dat gaat voor Morrisons blijkbaar niet snel genoeg. Gopuff, dat onlangs nog zijn aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk uitbreidde en mikt op een aanwezigheid in 33 Britse steden halverwege dit jaar, is beduidend al in een stuk meer steden actief.

Ceo David Potts van Morrisons: ‘Gopuff is een erkend leider en innovator op het gebied van snelle levering en deze samenwerking stelt ons in staat om binnen enkele minuten een zeer sterk assortiment aan de voordeuren in het VK te leveren.’

Voor Gopuff is de samenwerking – naast het aantrekken van meer klanten – een manier om het assortiment uit te breiden. Naast het huidige aanbod kan de bezorger ook huismerken van Morrisons aanbieden.