Twinkle | Digital Commerce

CameraNU.nl vastgelegd door European Imaging Group

2022-01-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

CameraNU.nl wordt overgenomen door de European Imaging Group. Daarmee wil de groep zijn leidende positie in Europa uitbreiden.

European Imaging Group is onderdeel van investeerder Aurelius. De groep heeft al een aantal foto- en videospecialisten onder zijn hoede waaronder Calumet Photographic, Wex Photo Video en Sauter, retailers die voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland groot zijn.

CameraNU.nl, naar eigen zeggen de grootste onafhankelijk omnichannel specialist in foto- en videocamera’s en aanverwante producten in Nederland, kan door de overname verder groeien. De afgelopen jaren groeide het bedrijf al uit naar een omzet van meer dan 65 miljoen euro, wat het bedrijf uit Urk in de laatste editie van de Twinkle100 een 57e positie opleverde. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze overname onze ambitie om de grootste foto- en video community te worden daadwerkelijk kunnen realiseren’, stelt medeoprichter Wilco de Vries. ‘Waarbij we de ontmoetingsplek zijn voor foto- en videografie liefhebbers en we de klant alles bieden voor het maken van mooie beelden.’

De overname biedt ook mogelijkheden voor CameraNU.nl om te gaan samenwerken met de nieuwe zusterbedrijven. Ook wil European Imaging Group inzetten op het verder verbeteren van de operationele processen van het bedrijf.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. De transactie zal in het eerste kwartaal nog worden afgerond, mits goedgekeurd door de ACM.